Monday, May 07, 2007

Vi behöver Radikal vänster 2007

I veckan är det kårval. Det är viktigt att alla röstar på Radikal vänster. Allt som krävs är att du har betalt din terminsräkning. För att rösta i vallokal ute på Universitetet behöver du endast ditt campuskort/terminsräkning samt en giltig legitimation.

Nä, det går inte att förändra så mycket genom Kåren. Nä, vi har inga intressen att representera eller mediera studenterna. Nä, vi har ingen lust att leka minipolitruker eller använda kårpolitiken som en karriärsstege.

Det handlar om något mycket mer krasst och materiellt.

Genom Radikal Vänster har det det senaste året kunnat genomföras många fester, föredrag och möten i Universitetets lokaler. Vi har kunnat kopiera flygblad, väggtidningar och affischer. Stödfesten för Kulturkampanjen på första maj, filmfestivalen "1977", organisationers möten, seminarier, stödpubbar, vänsterveckan... allt detta har enbart varit möjligt för att vi haft en fot i Kårhuset. När vänstern inte hade majoritet på Kåren, slog just högern direkt till mot alla aktiviteter i de gemensamma lokalerna - ni minns säkert hur de bytte lås för att hindra Plankas fest o snodde deras öl.

Genom tillgången till lokalerna har vi kunnat dra igång den autonoma kampanjen Osäkrade studenter - som börjat göra aktioner ute i Frescati utifrån studenternas livssituation. (se http://blogg.motkraft.net/osakrade )

Så, sprid till era polare som pluggar. Få dem att komma ut till universitetet i veckan, ta med sig kårleg eller terminsräkning och komma o rösta i båsen tex utanför biblioteket. Vi kommer sitta och ha ett infobord där hela veckan.

No comments: